Sonys HD-boxkamera HDCP1
Nu kan du hyra box-/POV-kameran HDCP1. Kameran är perfekt för steadicam, remote-huvuden / Cablecam och väger 3 kg mindre än Sony HDC-1500. Förbrukar bara 24 watt. Lätt att hänga på videolänk. Totalt endast 30 cm med kamera och länk. 2 SDI och 1 komposit ut. Tally klar för steadicam. RCP-/MSU-kompatibel.


Link

Kamerakedja från Sony
Möjlighet finns att hyra en komplett kamerakedja direkt från mig. Utrustningen består av Sonys Power HAD-kamera BVP-E30WSP, triaxbakstycket CA-570P, CCU-550, remotepanelen RCP-750 och toppsökaren BVF-44CE, samt vanlig sökare för handkamera. Triaxbakstycket kan dessutom lätt växlas till något av mina länksystem, vilket bland annat gör Steadicam- eller handkamerajobb väldigt smidiga. Det enda du behöver tänka på är att lägga till den optik som är tillämplig produktionen.


Link

CableCam Moving Head
CableCam är ett linbanesystem inriktad på den professionella Film och TV-branchen. Flexibilitet var nyckelordet vid konstruktion av systemet vilket lett till ett moduluppbyggt lättriggat komplett system för trådlös kamera kontroll via ett separat pan/tilt kamerahuvud som monteras på CableCam linbana, räls eller takräls. CableCam och CableCam moving head har många användningsområden. Kamerahuvudet kan användas antingen separat som ett remotehuvud, komplett med linbana, eller som räls. Flexibiliteten i systemet gör att vi med lätthet kan skräddarsy ett paket efter dina behov. Läs mer på webbplatsen CableCam, eller kontakta mig för ytterligare info.


Link

Videlänkar från brittiska Link
Hyr kompetenta och lättriggadde videolänkar från mig. Modellerna - som klarar både HD-SDI och SD-SDI och bland annat är bestyckade med telemetri - kan du styra genom en radioburen retur från BING-plats. Länkarna är behändiga och lätta och du monterar dem direkt på bakstycket på din kamera, eller riggar dem separat. Läs mer här!


Link

DVD med Uno Svenningsson och Fredá
Under slutet av 1980-talet gjorde jag en inspelning av en konsert inför publik med Uno Svenningsson och bandet Fredá. Konserten är nu på väg att ges ut i sin helhet på DVD i samarbete med Scanbox Entertainment Group. Spellistan över sångerna på DVD:n kommer att publiceras här på webbplatsen.
Bilden: Uno Svenningsson. Foto: David Thåst.

Uno Svenningsson, 2005
Foto: David Thåst/Diform


Inspelning av ny Anders Nilsson-film
Jag har tidigare arbetat med Anders i filmerna Noll tolerans och Livvakterna. Nu har vi spelat in dramathrillern När mörkret faller, som gick upp på biograferna hösten 2006. Skådespelare är bland andra Lia Boysen och Per Graffman. Jag är steadicamfotograf.


Bilden: Anders Nilsson med Dick Ying i bakgrunden. Foto: PA Svensson.

Anders Nilsson ger regi
Foto: PA Svensson
Filmatisering av Camilla Läckbergs
bok Isprinsessan

Sist jag jobbade med Jonas Grimås var i SVT Drama-produktionen Kommissionen. Nu regisserar han filmatiseringen av Camilla Läckbergs bok Isprinsessan. A-fotograf är Björn Bondesson och jag har arbetat med stedicamfotot.


Bilden: Dick Ying, Björn Bondesson och Jonas Grimås. Foto: Per Landén.

Dick, Björn och Jonas,
februari 2007
Foto: Per Landén